title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories
Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world.
Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.


Vineri 20 noiembrie 1998

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" - Virtual Arad News (c) 1998Recunoasterea indiscutabila a meritelor sale stiintifice, rectorul Univesitatii de Vest "Vasile Goldis", prof. univ. dr. Aurel Ardelean a fost distins, recent, si de Universitatea Cambridge - Anglia cu doua inalte distinctii. Astfel, * Certificat de merit recunoscut in intreaga lume este acordat d-lui prof.univ. dr. Aurel Ardelean pentru servicii stiintifice deosebite care sunt consemnate in volumul XXVII al Dictionarului Biografic International al Universitatii Cambridge - Anglia. Semnat si sigilat de IBC Cambridge - Anglia. * Diploma de Onoare a personalitatilor stiintifice straine ale secolului XX prin care se certifica ca prof. univ.dr. Aurel Ardelean este inclus in Dictionarul de Biografii " Oameni de Marca ai sec XX" in onoarea contributiei sale in domeniul stiintei.

Zilele trecute, satul Budesti - comuna Plescuta, a fost racordat la reteaua nationala de curent electric. Astfel, pentru judetul Arad, programul de electrificare s-a incheiat. Lucrarile de introducerea curentului electric in acest catun uitat de lume si de Dumnezeu, ce numara 43 de familii, a fost executat de societatea "Electrica - S.A." din Arad. Investitia de un miliard de lei provine 70 % din fondurile PHARE si 30 % de la CONEL - Electrica S.A.. Linia de curent a fost adusa pe distanta de 2,3 km, de la Talagiu. In Budesti s-a instalat un post de transformare de 20,4 KW. Iluminatul public este realizat prin 11 corpuri, cu vapori de mercur, cu aprindere automata cu foto-celula. Ieri seara a fost mare sarbatoare la Budesti. In 22 de case s-au aprins becurile. De bucurie satenii plangeau. Si-au vazut, in sfarsit, visul implinit. Cei 60 de tarani, in majoritate sexagenari, spera ca acum fii si nepotii lor se vor intoarce acasa. Aici au de toate, case, livezi cu meri, padure, cadru natural mirific. Altitudinea de 600 de metri pe culmile Zarandului confera localitatii un farmec aparte. Cu o mica investitie se poate amenaja un spatiu de cazare pentru oaspeti. Nu peste mult timp vom descoperii aici noul sat turistic Budesti.

Hotelul "Central" din Arad - Virtual Arad News (c) 1998Reprezentantii catorva zeci de companii aradene vor participa astazi, ora 18,00, in salonul restaurantului Central la decernarea premiilor pentru performanta economica. Clasificarea in Topul firmelor este stabilita printr-o metodologie complexa elaborata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in functie de criterii unice: cifra de afaceri, profit, rata profitului, capitalul social, categoria si domeniul de activitate, efort de dezvoltare, datorii catre stat s.a.m.d. conform bilantului depus la Finantele publice. Pentru prima oara, vor fi premiate pentru rezultatele activitatii din 1997 si firmele care nu sunt membre ale C.C.I.A.
Ioan SuciuStefan Cicio PopVasile GoldisIeri, la Arad a avut loc simpozionul stiintific "80 de ani de la Marea Unire", organizat de Consiliul Judetean Arad, Inspectoratul de Cultura Arad si Complexul Muzeologic Arad. Discursul de salut a fost rostit de Achim Alexa, vecepresedintele CJA, subliniind contributia Aradului la infaptuirea Marei Uniri : "prin acest simpozion vrem sa aratam pretuirea noastra pentru munca inaintasilor, Ioan Suciu, Stefan Cicio-Pop, Vasile Goldis si altii, care si-au adus aportul la realizarea unitatii nationale". La sesiunea de comunicari, care se desfasoara in zilele de 19-20 noiembrie,participa, pe langa personalitati ale aradului, profesori universitari, istorici si muzeografi din Targu Mures, Cluj, Oradea, Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Satu Mare, Resita. In prima zi a sesiunii s-au abordat cateva teme de importanta majora pentru unitatea nationala: "Jertfe aradene pe altarul Marii Uniri ,"Reflectarea ideii de unitate in presa central- europeana din 1918", "Istoriografie, context documentar si istoric in Transilvania la mijlocul sec. al XIV-lea". Astazi, discutiile vor cuprinde aspecte ale istoriei moderne, medievale si contemporane. Vor fi prezentate referatepe urmatoarele teme: "Doua interviuri din 1918 (Vasile Goldis)", "O pagina aradeana din cronica Marii Uniri", "Simtul istoric si sensibilitatea politica la Vasile Goldis", Ziare aradene comemorand Marea Unire in colectiile Muzeului Judetean Arad".

In dupa amiaza zilei de ieri, Tiberiu Ceia, cunoscut interpret de muzica populara, a vizitat redactia ziarului "Adevarul" impartasind pareri despre viata, oameni si cantecele sale. Seara, cu incepere de la orele 21,30 Tiberiu Ceia a fost invitatul special al emisiunii "Fiti cu ochii pe noi", emisiune realizata de ziarul "Adevarul" si Televiziunea Arad.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.