title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories
Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world.
Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.


Joi 19 noiembrie 1998

Aeroportul International Arad - Virtual Arad News (c) 1998Marti, la Oradea, a avut loc o intalnire intre operatorul aerian, o companie aeriana privata, si o agentie de turism in vederea realizarii cursei aeriene pe reletia Arad - Stuttgart. Astfel ca s-a facut o analiza privind impactul cursei aeriene si fiabilitatea acesteia. In urma unei analize atente intr-o perioada cat mai scurta posibil - ne spunea directorul Aeroportului Arad, dl. Gheorghe Udrescu - cele trei parti implicate in aceasta relatie aeriana sunt optimiste pentru inaugurarea cat mai urgenta a cursei Arad-Stuttgart. Aeronavele private, destinate sa circule pe aceasta relatie vor avea statia terminus pe Aeroportul International Arad, in hangare ce vor fi special construite.

Din cele 1290 de hectare teren agricol, cat detine comuna Carand, 90 % a ramas necultivat. Ploile din ultima vreme au facut pamantul mocirlos, mustind de apa, ca un burete imbibat. "Satenii n-au putut semana mai mult de 10 La suta din suprafata existenta in comuna. Nici cu doua tractoare nu se poate intra in parcele", ne-a spus Emilian Rosu, primarul comunei Carand. Pentru ca n-au "obiectul muncii", cele 40 de tractoare din comuna stau mai mult pe dreapta. Pe langa pacostea ploilor, taranii din Carand sunt speriati de preconizata scumpire a carburantilor. "Daca se mai scumpeste mult benzina si motorina, ajungem pe nicaeri", ne spunea un taran.

In cursul zilei de ieri, presiunea in conducte a gazelor naturale a scazut pana la mai putin de 0,2 atmosfere. Au fost afectati atat consumatorii casnici, cat si cei industriali. Dl. Nicolae Bacila, directorul regionalei Arad, a Romgaz Medias, ne-a declarat ca scaderea presiunii s-a datorat temperaturii scazute, care a generat un consum mult mai mare decat cel normal. Se dadea ca sigura reglementarea situatiei in timpul noptii.

Siloz de cereale in Arad - Virtual Arad News (c) 1998Ploile cazute in ultima vreme au facut ca recoltatul porumbului sa mai intarzie cu cateva zile. Oricum, acesta este cules in proportie de peste 95%. Media productiei obtinuta in 1998 este de circa 3500 de kg, adica cu mai mult de 500 de kg la hectar, decat media pe tara. Dar mai putin, tot cu 500 kg/ha, decat media anului trecut din judetul nostru. Tot pe ultima suta de metri se afla si recoltatul la soia, unde din suprafata totala de 8.389 ha, peste 95 % se afla deja in depozite. In ceea ce priveste insamantarea graului, pana in prezent acesta a fost pus sub brazda pe circa 44.000 hectare, ceea ce reprezinta 63 la suta din program. Care, in acest an - 70.000 ha - este mai mic cu circa 10.000 ha.decat anul trecut. "Ceea ce este important - ne spunea dl Avram Flueras, directorul Directiei generale pentru agricultura si alimentatie a judetului Arad - este faptul ca s-a insamantat la timp si, in marea majoritate a cazurilor, cu samanta de calitate, dupa cum se stie aceasta fiind si subventionata. Aceasta ne da sperante ca vom avea un an agricol mai bun".

In perioada 23 - 28 noiembrie, Clubul Dreptei va organiza "Sapatamana Dreptei aradene", prilej cu care sunt prevazute o serie de actiuni, ne-a declarat dl. Savici Alexandru, presedintele PAR Arad. Activitatile se vor desfasura dupa cum urmeaza. Marti, 24 noiembrie - va avea loc sedinta de constituire a comitetuklui de conducere a Clubului Dreptei - filiala Arad - si se va discuta regulamentul de ordine interioara. Joi, 25 noiembrie se preconizeaza desfasurarea unor discutii pe tema recent lansatei propuneri pentru constituirea "Statutului de onoare al omului politic". Sunt invitati sa participe toti oamenii politici din judet, indiferent de orientare. Vineri, 27 noiembrie - intalnire cu micii intreprinzatori din judet. De asemenea, a fost invitat vicepresedintele PAR, Paul Mitroi, care va prezenta posibilitatea relansarii economiei tarii prin prisma doctrinei de dreapta. Tot in aceasta perioada, in zilele de joi, vineri si sambata, se va desfasura Cupa ! Decembrie - la sah si scrable.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.