title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories
Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world.
Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.


Marti 17 noiembrie 1998

party0b.gif (596 bytes) Duminica la Bocsig: ploaie, cantec, joc si voie buna

Desi duminica dupa amiaza, vremea a fost urata, cu ploaie monotona si rece, ca nu-ti venea sa scoti nici pisica din casa, bocsiganii au venit in numar impresionant de mare la festivalul jocului caluseresc, gazduit a opta oara in comuna lor. Prima zi a postului marelui praznic al Nasterii Mantuitorului nu inseamna numai inceputul colindelor ci si a jocurilor calusarilor - in multe zone - si tocmai de aceea organizatorii si-au propus sa aduca pe scena cateva formatii cunoscute (din pacate, din lipsa fondurilor prea putine). Spectacolul a fost deschis de Teodor Coras, directorul caminului cultural, care a prezentat un scurt istoric al calusarilor de la Bocsig, dansul caluseresc avand o frumoasa traditie pe aceste locuri, implinind venerabila varsta de 98 de ani. Inainte de a invita pe scena dansatorii si interpretii cantecului popular, prof. Viorel Nistor, directorul Centrului de valorificare si conservare a traditiei populare Arad, a tinut sa aprecieze daruirea si staruinta (in ciuda unor conditii din ce in ce mai grele, cu resurse financiare mai mult decat modeste, n.n.) celor care se ocupa de pastrarea folclorului la Bocsig. S-au remarcat formatiile de calusari din Bocsig (pe care a tinut sa le vada si primarul comunei Vichentie Palcu) si din Barsa - Aldesti (insotite de primarul Avram Ceiv si prof. Teodor Draga). Spectacolul la care a participat si Horea Nicoara Nicolae, consilier la Inspectoratul pentru Cultura - a fost "intregit" de evolutiile ansamblurilor folclorice (dansuri populare, solisti instrumentisti, solisti vocali) "Lica Samadau" din Ineu, "Ardeleana" din Bocsig, grupul instrumental din Sicula si "invitatii festivalului" interpretii de muzica populara Teodor Coras si Claudia Volintir. Cantecul si jocul au fost impletite cu voia buna; in fata caminului, o taraba cu mancaruri si bauturi a oferit oamenilor un "punct" de atractie in asteptarea balului; o hora taraneasca - de asemenea, traditionala - la lasarea Postului.

Patru alcooltestere electronice in valoare de 2500 DM bucata si un butoi cu cateva mii de suzete-mustiuc unifolosibile au fost donate Politiei rutiere de catre Politia olandeza prin firma Drager. In fata agentilor de circulatie modul de utilizare a aparatelor cevor inlocui stravechile fiole, a fost demonstrat de catre dr. V. van Veeren, medic specializat in medicina legala. Aparatele permit determinarea alcoolemiei fara recoltare de sange. Pentru ca legislatia actuala nu permite inca utilizarea datelor acestora ca proba, in cazul cand ele indica depasirea nivelului la care alcoolemia constituie infractiune, se va folosi proba "vampirica" clasica. In Olanda acest nivel este de 0,5 grade la mie, iar amenzile aplicate celor care conduc sub influenta alcoolului sunt de 1500 DM.

Centru Ineu - Virtual Arad News (c) 1998La Ineu anul acesta s-au depus un numar de 470 cereri pentru ajutor social. Din acestea au fost aprobate doar 154, Primaria aflandu-se la zi cu plata dosarelor. Necesarul de plata al acestor dosare este de 17 milioane de lei, dar se poate asigura doar 65 % din aceasta suma, ceea ce inseamna11 milioane de lei, restul urmand sa fie platit cand vor fi fonduri in bugetul local. Primarul Ineului, dl. Petru Feies, ne-a spus "...eu mazbat sa ajut acesti oameni care au atata nevoie de acesti bani, dar mai mult nu pot face."

Ieri, FPS Arad a organizat o licitatie cu strigare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la EDIL CONSTRUCTII Arad (46,48 %) In acest sens s-au depus doua oferte. Licitatia a fost adjudecata de LAICON S.R.L Arad. Pretul de pornire pentru o actiune a fost de 33.400 lei, valoarea totala a pachetului de actiuni depasind un miliard de lei.

Zilele trecute, in oras au aparut afise care anuntau sustinerea unui super-concert in Arad, de catre formatia Genius, in data de 23 noiembrie 1998, orele 17,00 si 19,00 la Casa de Cultura a Sindicatelor. Dar, intr-una din noptile trecute, cineva a lipit peste afisele din zona centrala o hartie pe care scria ANULAT. Luand legatura cu directorul Casei de Cultura a Sindicatelor, dl. Ioan Cristea, am aflat ca spectacolul formatiei timisorene nu este anulat, el urmand a avea loc la data si orele amintite mai sus.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Nicolae Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.