title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories - Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world. Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.
Cyber Marketplace Direct - Online Shopping Made Simple.
Air Travel Center - Airlines Airports Charters Schedules Fares Discounts Flights Status Advice Information News and everything about air travel.

 


Miercuri 11 noiembrie 1998

Recent, Executivul a modificat Ordonanta nr. 49 din 1998 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare acoperirii cheltuielilor pentru receptionarea, depozitarea si pastrarea graului din recolta anului 1998. Potrivit noilor reglementari, decontarea chelzuielilor de receptionare si depozitare se vor face pentru graul depozitat incepand cu data de 20 iunie 1998 si nu 11 august cand a fost publicata ordonanta nr. 49. Drept urmare - ne declara dl. Avram Fluieras, director general la Directia agricola pentru agricultura si alimentatia judetului Arad - producatorii agricoli care au depozitat grau dupa 20 iunie, si au platit chelzuielile de receptionare si depozitare, la ridicarea graului se vor adresa societatilor in cauza in vederea recuperarii sumelor platite. De asemenea, a fost modificata si Hotararea Guvernului nr. 653 din 1998, privind reducerea pretului de cumparare a semintelor folosite in campania agricola din toamna anului 1998. De aceste subventii vor beneficia, conform noului act normativ, toti producatorii agricoli care au cumparat samanta de grau incepand cu data de 1 august 1998. "Informam pe toti cei care au cumparat samanta inainte de data de 28 septembrie 1998 sa se adreseze Semrom-ului in vederea perfectarii conditiilor de plata a diferentei de pret", a mai precizat dl. Fluieras.

La brutaria din Macea - apartinand Societatii agricole "5 iulie" - o paine de 4 kilograme se vinde cu 4000 de lei si 3 kg de faina. Daca vor sa cumpere paini mai mici de 2kg - macenii dau 2000 de lei si 1,5 kg de faina. "In felul acesta noi le luam practic graul. Pentru ca nu reusesc sa-l vanda, dupa ce-l macina, se scapa de faina cumparand paine", spune seful unitatii, ing Ilie Bulboaca. Taranii sunt multumiti de aceasta metoda. "Scapam de grau, nu terbuie sa ne mai coacem noi painea, si dam si mai putini bani pe ea" spun locuitorii zonei.

Aproape in fata fiecarei case din Seleus poti vedea mai multi busteni. Primarul Ienciu spune ca oamenii isi tin lemnele in fata casei pentru ca nu vor sa-si ocupe nici macar un metru patrat de gradina. Pentru toti locuitorii gradina este o sursa sigura de venit. Seleusenii sunt renumiti prin ardei, vinete, varza, conopida, legume ce se cultiva in aceasta zona. In mod surprinzator, comuna nu are nici o societate agricola. Cea de la Moroda,sat apartinator a fost desfiintata anul trecut. "Fiecare lucreaza pentru el, spune primarul Ienciu. Unele culturi sunt foarte pretentioase, de exemplu vinetele, dar oamenii au castig pentru ca legumele inca se cer, spre deosebire de grau sau porumb". Din banii obtinuti din gradinarit, cei mai multi seleuseni si-au cumparat masini. Exista in cele trei localitati - Seleus, Moroda, Iermata - cam 850 de autoturisme, la care se adauga peste 150 de tractoare. "Cam o masina la patru locuitori, adauga primarul. Ba, in multe cazuri sunt familii care au doua masini, una cu care duc legumele la piata, alta de duminica. Pot spune ca daca am avea gaz in comuna, seleusenii ar trai ca la oras".

FPS Arad, a organizat ieri a doua licitatie cu strigare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la METALIMPEX Arad (39,9 %). Licitatia pentru care au fost depuse doua oferte, a fost adjudecata de o persoana fizica. Celelalte procente sunt detinute de SIF si PPM.

Directia Generala de Munca si Protectie Sociala in Arad - (c) Virtual Arad News, 1998Ieri, o comisie formata din reprezentanti M.M.P.S., a administratiei publice locale, pompieri, aparare civila a facu receptia preliminara a lucrarilor de consolidare si modernizare a sediului Directiei Generale de Munca si Protectie Sociala Arad, din strada Gheorghe Lazar nr. 20. Lucrarile efectuate de antreprenorul general, societatea comerciala CONAR, au costat, pana in prezent, aproximativ 6 miliarde de lei. "Urmeaza ca in viitorul nu prea indepartat sa se faca receptia finala a lucrarilor si dupa aceea inaugurarea", ne-a declarat Stefan Pascu, directorul general al D.G.M.P.S. Arad.

Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Nicolae Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.