LinkExchange Member Free Home Pages at GeoCities

title

fax.gif (255 bytes)PE SCURT:  


13 iunie 1998

Ministrul Educatiei Nationale, Andrei Marga analizeaza ca propunerea de bacalaureat sa se desfasoare si intr-o sesiune extraordinara, in toamna. Desi initial a combatut aceasta idee, ministrul Marga se pare ca va da unda verde Bac-ului din septembrie, cedand unor presiuni venite din partea Parlamentului. Inspectorul general adjunct, Mihaly Matecovics,de la Inspectoratul Scolar Arad ne-a declarat ca deocamdata, liceele aradene nu au fost anuntate despre eventualitatea organizarii unei sesiuni de toamna a examenului de bacalaureat. Interesant este ca desi nu au primit confirmarea deciziei, de la Bucuresti, directorii liceelor din municipiul nostru nu s-au aratat surprinsi de propunerea aflata in atentia lui Andrei Marga. Se asteapta doar semnatura ministrului care, se spune, va aparea peste cateva zile pe actul oficial.

De o saptamana de zile, orasul nostru a fost napadit de un val de caldura neobisnuit. Temperaturile in aceste zile caniculare depasesc 30 de grade Celsius, la umbra. Strandul este plin cu aradeni, malul Muresului de asemenea, concetatenii nostri cautand un loc de refugiu, de preferinta cu multa apa pentru a se racori. Cu toate acestea, circulatia rutiera in municipiu nu a scazut cu nimic, ba chiar, taximetristii au avut zilele acestea motive de bucurie. Din cauza caldurii inabusitoare, aradenii apeleaza din ce in ce mai mult la transportul cu taxiurile, evitand astfel, pe cat este posibil, confruntarea directa cu soarele arzator, al acestei luni. Din declaratiile acestora reiese ca taximetristii au, in medie zilnic cu 20 -30 de clienti mai mult decat pana acum.

Ieri, primarul din Covasant, Dorin Ciceu (PDSR) a desertat in fata Palatului Administrativ un sac de grau. Gestul sau, facut in numele primarilor aradeni, se vrea o sensibilizare a Guvernului, fata de problema graului. Se apropie perioada noii recolte de grau, iar hambarele taranilor sunt inca pline cu grau din recolta veche. Dorin Ciceu a spus ca Guvernul ar trebui sa gaseasca o solutie pentru stoparea importurilor de cereale si faina in detrimentul producatorilor autohtoni. Mai mult decat atat Dorin Ciceu a cerut ca statul sa preia de la populatie graul din vechea si noua recolta.

Ieri dimineata, la sediul societatii ASTRA (ASV), a avut loc o intalnire a oamenilor de afaceri aradeni cu Vasile Pop, vicepresedintele EXIMBANC. S-a discutat despre sistemul de creditare al bancii, despre facilitatile oferite de EXIMBANC privind operatiunile de import-export.

Ieri dupa amiaza, la Scoala Normala "Dimitrie Tichindeal", a avut loc un spectacol cu copii, pentru copii, organizat de doamna Alina Roman profesoara de pedagogie. Au participat copiii de la gradinita PP 14, gradinitele Nadlac si Pecica, impreuna cu elevele clasie a XI-a de la Scoala Normala. Din program putem aminti: sceneta "Visuri minore", muzica populara, "Praznicul de pita noua", dans american si altele. Spectacolul a fost prezentat de Delia Bodean si Alina Vuia.


12 iunie 1998

Rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", prof. dr. ec.Gheorghe Pacurariu, a subliniat in cadrul conferintei de presa sustinuta recent ca doreste sa obtina Cetatea Aradului ca sediu al respectivei unitati de invatamant. Daca s-ar reusi acest lucru, atunci -dupa parerea dansului- s-ar rezolva toate problemele in privinta spatiului, existente la ora actuala. Obtinerea spatiului ar fi posibila doar daca Romania ar intra in Alianta Nord-Atlantica, situatie in care garnizoana militara s-ar muta.

Pentru a creste gradul de operativitate in interventiile Politiei, Inspectoratul de Politie al municipiului nostru, in colaborare cu Consiliul Local, intentioneaza amenajarea a 5 spatii in zona Vlaicu, Aradul Nou, Micalaca, Gradiste si Centru. In aceste spatii politistii vor executa serviciu permanent si se vor putea deplasa intr-un timp mai scurt pentru a putea face fata solicitarilor cetatenilor, ne informeaza adjunctul sefului Politiei municipiului, maiorul Nicolae Mihuta. Acest proiect se va materializa in decurs de cel mult doua luni. De asemenea, se doreste infiintarea unei sectii de Politie in cartierul Micalaca, unde locuiesc in prezent peste 70.000 de aradeni.

SNCFR va semna, astazi, cu firma franceza De Dietrich, un contract in valoare de circa 70 de milioane de dolari, privind modernizarea a 100 de vagoane de calatori, a declarat agentiei MEDIAFAX Omer Madra, reprezentantul De Dietrich in Romania. Finantarea lucrarilor de modernizare este aigurata, partial, printr-uncredit BERD, iar restul de catre firma De Dietrich, printr-un imprumut acordat de SNCFR. De Dietrich a fost desemnat executant al lucrarilor de modernizare in urma unei licitatii publice internationale. Din cele 12 firme inscrise la licitatie, sau precalificat 7. Dintre acestea, un numar de 5 au depus oferte finale. In urma cu o luna de zile, De Dietrich a fost declarata castigatoarea licitatiei. Modernizarea vagoanelor de calatoriva incepe in semestrul al doilea al acestui an, si va dura circa doi ani. Lucrarile vor fi efectuate de doi subcontractori, societatile Astra - Vagoane Arad, si atelierele CFR Grivita, cu tehnologia De Dietrich, a precizat Madra. Vagoanele care urmeaza sa fie modernizate, construite inainte de 1989, vor putea atinge o viteza de 160 km/ora. Din cele 100 de vagoane, 30 vor fi de clasa I, 60 de clasa II-a iar 10 restaurant.

In urma unor relatii de colaborare care dureaza de opt ani, zilele acestea, orasul Lipova se va infrati cu localitatea franceza Salindres, prin semnarea unui protocol de infratire si colaborare intre primarii celor doua localitati. Petru Gherman, primarul Lipovei, a plecat zilele trecute in localitatea franceza , la invitatia omologului sau, pentru a stabili, pe viitor, relatii economice, culturale,de administratie publica, turism si pe linie de invatamant cu Salindres. Primarul este insotit in Franta si de 40 de elevi de la Liceul din Lipova, care au fost invitati sa-si petreaca o mini-vacanta (pana pe 18 iunie) pe la casele elevilor de la liceul din localitatea franceza. De altfel, dupa cum ne-a precizat consilierul primarului Gherman, Tavita Popescu- relatiile dintre cele doua localitati au pornit in urma unor corespondente intre profesoara de franceza din liceul lipovan si o profesoara din Salindres. "De aici au pornit relatiile intre licee, iar apoi, acestea sau extins la nivelul primariilor. De 8 ani de zile, in fiecare vara, elevii nostri pleaca in Franta, iar cei de acolo vin in vizita la noi"- a mai spus Tavita Popescu. In cursul anului trecut, orasul Lipova s-a mai infratit si cu localitatea Batania din Ungaria.

Ieri seara, 14.000 de flacoane de apa minerala imbuteliate de societatea Comerciala "Lipomin" au plecat spre Hamburg cu destinatia Wasington. Dupa cum ne-a declarat directorul societatii ing. Maximan - este primul export al firmei lipovene in SUA. El incununeaza eforturile de retehnologizare din acest an, in valoare de 700 milioane lei (o masina de imbuteliat in flacoane de plastic, masina de spalat, de etichetat) ce confera un plus de calitate apei minerale. Societatea Lipomin lucreaza acum la capacitatea maxima: zilnic pleaca de aici spre judetele Timis, Bihor, Hunedoara si Arad peste 70.000 de litri de apa minerala.


11 iunie 1998

La Liceul Economic din Arad, a avut loc lansarea cartii unui fost elev al liceului. Dar cine este autorul acestei "Cercetari in jurul filosofiei imaginii"? Se numeste Ciprian Valcan, nascut in Arad, la 5 decembrie 1973. Dupa ce absolva stralucit cursurile liceale economice din Arad, este bursier al Scolii Normale Superioare (1995-1997), iar in prezent, doctorand in filosofie la Sorbona-Franta. Tema abordata este teza consacrata problemei imaginii in gandirea lui Thoma dŽAquino. Autorul si-a scris cartea in limba franceza si s-a oprit asupra a doua momente: negarea absoluta a imaginii in opera lui Nietzsche si afirmarea importantei acesteia intr-o anume gandire teologica a carei implinire se realizeaza cu Thoma dŽAquino. Profesori, fosti colegi si actuali liceeni s-au bucurat de prezenta unui stralucit talent al scolii aradene care, confirma deja si peste hotarele tarii.

Acum doua zile a fost instalat de catre domnul Belean Pavel, director general al D.G.F.P.C.F.S. Arad, noul director al Administratiei Financiare a Municipiului Arad, in persoana domnului Has Petru, numit prin ordinul Ministrului Finantelor nr. 1176/1998. Domnul Has Petru, lucreaza in cadrul Administratiei Financiare a Municipiului Arad din 1992, este specialist in domeniul impozitelor si taxelor, absolvent al Facultatii de Stiinte Economice Timisoara - Sectia Finante Contabilitate si a Facultatii de Electrotehnica Timisoara.

Poligonul din Brasov a gazduit zilele trecute editia cu numarul 6 a concursului national de tir "Memorialul Marin Cristea", la care au participat numerosi sportivi din loturile nationale de seniori, senioare, junioare si juniori. Evoluand sub culorile C.S. UTA , o serie de tragatori aradeni au obtinut rezultate notabile. Astfel, in proba de pistol cu aer comprimat (juniori II), pe podium au urcat, in corporereprezentantii ai UTA-ei: Marius Cenadan, Zoltan Mandics si Cristian Gavriloaie. In proba de pistol viteza rezervata juniorilor I, Valentin Cenadan si Adrian Rusu au obtinut medaliile de argint, respectiv bronz, in timp ce in intrecerea similara destinata juniorilor II, primele trei locuri au fost de asemenea aradene, in fruntea clasamentului situandu-se, in ordine, Zoltan Mandics, Marius Cenadan si Cristian Gavriloaie.

Scoala de Arte a prezentat ieri, in sala Palatului Cultural, o serbare de sfarsit de an, in cadrul careia au evoluat diverse grupuri instrumentale de muzica moderna (Prof. Walter Ernest si Prof. Peter Kocsef), formatia de acordeoane (Prof. Mircea Oltean). 17 eleve de las clasa de canto ale profesoarelor Marioara miclea si Claudia Oprea s-au inscris la concursul Pop Srar Ž98 . Juriul prezidat de doamna profesoara Crina Brad, inspector de muzica la I.S.J. Arad, a desemnat castigatori pe Mirela Olaru - premiul I si trofeul Pop Star Ž98, Elena Unc- II , Laura Suciu- III, Angelica Pitas si Stefan Uhrech, mentiuni. Ana Maria Lambing si Carmen Duma -mentiuni speciale. Spectacolul a cuprins si o parada a modei.

Surse importante din cadrul CJA ne-au declarat ca luni, 15 iunie a.c., va fi dat publicitatii proiectul Bugetului pentru judetul Arad. Conform reglementarilor locale in vigoare, proiectul de buget local va sta, timp de 15 zile, la dispozitia opiniei publice si a agentilor economici, pentru analiza si depunerea eventualelor contestatii, urmand ca apoi sa fie votat in plenul CJA si sa fie transmis la localitati.


10 iunie 1998

S.C.SANEVIT S.A.(SAN) Arad este unica fabrica producatoare de seringi si ace medicale unifolosibile. Desi calitatea acestora este buna, firma aradeana nu prea a reusit sa faca vanzari pe masura capacitatii de productie. Motivul? Seringile si acele de import au invadat unitatile spitalicesti din Romania. In aceste zile, Guvernul a emis o ordonanta prin care unitatile sanitare vor achizitiona 120 milioane de seringi si 250 milioane de ace unifolosibile. Daca nu vor aparea alte modificari, Ordonanta va fi in vigoare pana in 31 decembrie 2001. Pentru tipodimensiunile de ace si seringi care nu se fabrica la Arad, se va apela in continuare la importuri.

Peste putin timp, Aradul va fi gazda unui salon de colaborare intre firme romanesti si straine, in cadrul targului ROMPART Ž98, organizat de C.C.I.A. Pana acum si-au anuntat prezenta 30 de firme straine (din Italia, Ungaria si Slovacia) si 20 din Romania. Pe baza unor proiecte de cooperare, oamenii de afaceri pot stabili si dezvolta parteneriate in diverse domenii, cum ar fi: industria lemnului, prelucrarea metalelor,metalurgie, constructii metalice, industria constructoare de masini, costructii, turism, sisteme informationale,industria usoara, etc. In mod surprinzator, firmele straine sunt mult mai interesate in colaborari cu firme romanesti, decat invers. O explicatie ar fi lipsa unor informatii suficient de clare despre ce presupune acest ROMPART. Obiectivul targului este stimularea investitiilor straine in Romania, in special in judetul Arad.Conferinte pe teme de larg interes(cum ar fi modalitati de finantare a proiectelor de cooperare: franchising, leasing, consultanta pentru IMM-uri etc.) vor fisustinute de experti in domeniu. Oamenii de afaceri sunt programati la intalnirile cu investitorii. Prin ROMPART se doreste fundamentarea unor relatii de colaborare intre oamenii de afaceri straini si cei romani.

Cu ocazia incheierii anului scolar, Partidul National Liberal, filiala Arad a initiat o actiune de premiere a unor elevi merituosi. In spirit liberal, in ideea stimularii si recompensarii rezultatelor scolare deosebite vor fi distribuite premii in bani si carti elevilor de la urmatoarele scoli din municipiu si judet: Liceul "Moise Nicoara", Scolile cu clasele I-VIII nr.7 si nr.10 Arad, Scolile cu clasele I-VIII din Lipova, Tarnova,Vinga, Gurahont, Buteni, Somosches.

Duminica, 7 iunie 1998, dupa sosirea pe aeroportul Ben-Gurion, delegatia aradeana a fost cazata la hotelulul Marina pe malul Mediteranei. In aceeasi zi, la ora 13, a avut loc prima intalnire, cu domnul Reger Jigu si Daphni Iacov din partea concernului "Reger & Sons", care doreste sa investeasca in Gradina Botanica si Castelul Macea. Luni, delegatia a fost primita de dl. David Stern - presedintele de onoare a antreprenorilor israelieni, de dl. Samuel Aral - directorul general al antreprenorilor, de dl. Avigdor Freund - presedinte si membru al Consiliului de administratie. Rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" si primarul aradului au expus directiile principale de de cooperare academica privind: deschiderea unei linii de finantare pentru campusul universitar, deschiderea finantarii pentru Clinica universitara, lucrari de modernizare ale castelului Macea si dezvoltarea turismului in judetul Arad. S-au urmarit posibilitatile comune de finantare si exploatarea unor obiective cu scop de invatamant prin contracte in participatiune. Au fost vizitate module de constructii ce ar putea face obiectul unor constructii in campus, iar primarul a expus problema valorificarii economice, turistice, si academice a Cetatii Aradului si construirea de locuinte sociale din fondurile Companiei de Constructii Tel-Aviv.S-a stabilit ca o delegatie a antreprenorilor israelieni sa efectueze, in cursul lunii septembrie a.c., o vizita la Arad pentru realizarea acestor obiective. In privinta Clinicii universitare s-a stabilit construirea unei societati mixte - Universitatea de Vest "Vasile Goldis", Primaria Arad, Societatea (Casa) de Asigurari Romaneasca si o firma condusa de dl. Baumancare sa identifice posibilitati de cooperare. In acest ses, in cursul acestei dimineti, (marti), va fi vizitat centrul Universitar Ihilov, condus de Abraham Caspi, unde va avea loc un dialog pe probleme de management sanitar. Tot azi, va fi vizitata Asociatia culturala a evreilor si Primaria Tel-Aviv. Domnul prorector Cuzman - presedintele SIF Banat-Crisana, a vizitat o fabrica de case care poate construi, in 3 luni un oras cu 200 de case. In zilele urmatoare vor fi vizitate universitatile din Beer Sheva, Haifa si Tel-Aviv.

Pentru vacanta de vara, Agentia de Turism Scolar Arad (cunoscuta pana acum ca Administratia Permanenta a Taberelor Scolare), a incheiat contracte cu 18 judete pentru trimiterea prescolarilor si a elevilor judetului nostru in diverse tabere. Pretul unei zile de tabara este de 45.000 lei/elev, in care sunt incluse cazarea si 3 mese pe zi. La aceasta se adauga transportul (cu trenul, autobuzul,vaporul, dupa caz). Cele mai multe tabere au o perioada de 9 zile. Domnul Ioan Stava directorul A.T.S. Arad, ne-a informat ca aproape 1700 de scolari aradeni vor pleca in taberele organizate de A.T.S.Arad, atat in statiuni montane cat si la mare si in delta Dunarii. Ca o noutate 30 de copii de la diferite scoli din Arad, cu merite deosebite la invatatura, pleaca gratuit (A.T.S. le sponzorizeaza transportul) in tabara Cisnadioara (jud. Sibiu). In taberele din judetul nostru sunt asteptati 1800 de elevi din alte judete ale tarii. La Moneasa, elevi din Ungaria si Slovacia vor "deschide sezonul" incepand cu 15 iunie.


9 iunie 1998

In perioada lucrarilor agricole, locuitorii din Peregul Mare si Peregul Mic se bazeaza si pe alte brate de munca. Agricultorii sunt ajutati si de unii consateni, dar si de locuitori din alte judete, in special de maramureseni. Acestia reprezinta un ajutor constant pentru peregani, nu putini sunt cei care vin anual la munca in Pereg. Maramuresenii au asigurata cazarea si mancarea, pe intreaga perioada. Ei sunt platiti in produse: de exemplu, pentru prasitul unui hectar de porumb, ei primesc cam 200-250 Kg de porumb din recolta de la toamna. La vremea scadentei, transportul cerealelor - din comuna pana la statia CFR Pecica - este suportat de agricultorul peregan. "Zilierii", oameni din zona, sunt platiti in functie de numarul de ore lucrate pe zi. Cei mai multi lucreaza 8-10 ore zilnic si primesc 5000 lei pe ora. In plus, proprietarul le mai da de obicei cate un "stimulent" (un pahar de tuica), dar nu sunt uitate nici cafeaua si racoritoarele...

Conducerea clubului B.C. ICIM Arad a batut palma cu omologii de la echipa maghiara din Miskolc, in privinta transferului pe o perioada determinata, de un an de zile, a jucatoarei Monica Brosovsky. Aceasta va fi colega de echipa cu Diana Ciupe, la D.K.S.K. Miskolc, formatie din prima liga a campionatului feminin de baschet al Ungariei.

La sfarsitul lunii martie, numarul casatoriilor oficiate in municipiul nostru nu se ridica la mai mult de 13 pe saptamana. Dar acest lucru era oarecum de inteles pentru acea perioada, fiindca ne aflam in postul Pastelui si, de regula , iarna si primavara oamenii nu se prea inghesuie sa se casatoreasca. Odata cu inceperea sezonului estival insa, desi caldurile ucid zilnic buna dispozitie a cetatenilor, Oficiul de Stare Civila din cadrul Primariei Arad se confrunta cu o "explozie" de tineri dornici sa-si uneasca destinele. Astfel, numarul casatoriilor, intr-o zi de sambata ajung sa depaseasca 26.

Conducerea Companiei de Transport Public Arad (CTPA) doreste sa inchirieze in urmatoarele saptamani, 10 autobuze RENAULT de la o companie de transport din Paris. Contractul de inchiriere a autobuzelor, ce vor fi destinate curselor locale si judetene, va fi incheiat pe o perioada de trei ani "in conditii deosebit de avantajoase"- dupa cum ne-a precizat directorul Serviciului de Transport din cadrul CTPA , Petru Cuvineanu. Cele 10 autobuze RENAULT au un consum de combustibil cu 60% mai mic deact cele folosite in prezent de CTPA. In urma calculelor facute, conducerea companiei aradene, a ajuns la concluzia ca inchirierea autobuzelor va costa mai putin de 75% din valoarea castigului realizat in urma economisirii combustibililor. Compania de transport va plati pentru fiecare autobuz circa 1200 DM pe luna, costul total fiind mai mic decat cel al unui autobuz nou cumparat de la ROCAR. Petru Cuvineanu spune ca masinile sunt intr-o stare tehnica foarte buna, in prezent fiind in circulatie in Paris, iar pentru incheierea contractului cu francezii mai este nevoie de avizele din partea Registrului Auto Roman.

Cel mai de seama producator de masini si echipamente pentru agricultura din judetul Arad, S.C. AZOMA S.A.(AZOA), a primit prin intermediul FPS-ului o oferta de privatizare din partea unei societati americane, ce doreste sa preia pachetul majoritar de 51% detinut inca de fond din capitalul social al intreprinderii. Cum licitatia va avea loc in decursul acestei luni, numarul celor interesati de achizitionarea societatii aradene s-ar putea sa creasca.


8 iunie 1988

Cu prilejul spectacolului oferit de Inspectoratul pentru Cultura a Judetului Arad, desfasurat sambata seara in fata Primariei, la care a participat si grupul "Divertis" am stat de vorba cu seful grupului, Toni Grecu. Intrebarea pusa era una singura, si anume: "Spune-mi Toni o intamplare haioasa pe care ati patit-o in turneele voastre..." . La care Toni Grecu ne-a raspuns cu umorul caracteristic: "Azi, cand am venit cu trenul la Arad, odata ajunsi in gara am constatat ca nu ne asteapta nimeni. Organizatorii au crezut ca trenul vine dupa vechiul mers (al trenurilor, n.n.) adica la 16, 35, pe cand noi am ajuns la 15,15, conform noului mers al trenurilor. Am iesit din gara descumpaniti ca nu ne asteapta nimeni si un politist ne-a condus la hotel Astoria cu... duba politiei! E pentru prima oara cand am mers intre gratii cu duba politiei...".

Sambata, cu mic, cu mare, "maidanezii" (caini vagabonzi din Arad) au trecut la sterilizare, vaccinare si... pe la frizer! Iata ca Asociatia de protectia animalelor "ANIMA" si-a demonstrat utilitatea procedand la scaderea riscului de infectie, turbare, etc., prin vaccinarea cainilor vagabonzi. Zeci de "caini ai strazii " au fost dusi pe str. Mucius Scaevola: dupa vaccinare, masculii au fost sterilizati pentru a stopa inmultirea "maidanezilor", iar tunsoarea aplicata pe frunte le va face oamenilor si doctorilor "ANIMA" recunoasterea celor tratati, mult mai usoara...

La conferinta de presa sustinuta recent la sediul Inspectoratului de Protectie a Muncii (IPM) Arad, dl. Teodor Lipovan, inspector sef, a precizat o serie de aspecte privind intampinarea, in 19 iunie, a Zilei Protectiei Muncii. Actiunile premergatoare evenimentului amintit vor avea loc in perioada 15-19 iunie si vor cuprinde o analiza pe ramuri de activitatea starii protectiei muncii a agentilor economici din judetul nostru. De asemenea, angajatii implicati in protectia muncii din sectoarele forestier si petrolier vor sustine un test de verificare a cunostintelor. Cu ocazia Zilei Protectiei Muncii, in 19 iunie la Casa de Cultura a Sindicatelor va avea loc un simpozion pe teme specifice,cat si o expozitie de prezentare a echipamentelor individuale de protectie si lucru.

Se zvonea prin urbe, ca, incepand cu 25 mai a.c. S.C. TEBA S.A. (TEBA) va pune lacat la porti, din lipsa de comenzi, fara a asti daca si cand vor fi ele descuiate. Situatia nu se prezenta chiar asa. Este adevarat ca intre 25 V si 7 VI, activitatea intreprinderii a fost mult restransa, dar aceasta nu a fost sistata in totalitate. Sectiile care au avut de lucru, au functionat. Stationarea partiala a activitatii a fost cauzata, dupa spusele Ceciliei Kovacs, directorul general al S.C. TEBA S.A., de cateva probleme aparute in legatura cu un contract prevazut a se derula cu o firma italiana. Au fost executate cateva mostre pentru partenerii italieni, care nu au fost in prima faza corespunzatoare. Refacandu-se, ele au fost acceptate, iar contractul va intra in derulare. Semnarea acestuia a fost posibila multumita firmei Metropol S.A. din Timisoara, iar valoarea lui este pentru 1998 de 3,4 miliarde de lei, cu posibilitatea de a fi prelungit si pe viitor. Asadar, de astazi, toti cei 570 de salariati ai intreprinderii vor lucra din plin. societatea asteapta data de 11 iunie, cand FPS-ul a programat o noua licitatie pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni. Un investitor strategic este de dorit la TEBA, putand sa rezolve problemele legate de comenzi si retehnologizare.

Sambata si duminica, la Sala Sporturilor din Arad, s-au desfasurat intrecerile editiei cu numarul 5 a "Memorialului Teodor Blidar" la lupte greco - romane. Turneul international rezervat juniorilor nascuti intre anii 1978 si 1981, s-a bucurat de participarea a 100 de sportivi din Turcia, Bulgaria, Polonia, Moldova, Ungaria, Iugoslavia si Romania, fiind inclus in calendarul F.I.L.A. Medaliati cu aur la cele 10 categorii de greutate au fost: 49 Kg Florin Gavrila (Romania), 52 Kg: Istvan Szuirovski (Ungaria), 56 Kg: Serghei Spitar (Moldova), 60 Kg: Gabor Koleszar (Ungaria), 65 Kg: Adrian Ozsda (Romania, C.S.S. Gloria Arad), 70 Kg: Levente Furedi (Ungaria), 76 Kg: Igor Balaur (Moldova), 83 Kg: Marian Bradea (Romania), 90 Kg: Balazs Haidu (Ungaria), 115 Kg: Ivailo Dobrev (Bulgaria). Premiile oferite invingatorilor au constat in cupe, medalii, diplome,si diverse obiecte fiind decernate de domnii Dinu Blidar, fiul regretatului sportiv Teodor Blidar, Spiridon Stanciu, presedintele Comisiei judetene de lupte greco-romane si Cornel Marian, directorul D.J.T.S. Arad.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity.
html0a.gif (339 bytes)  Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.