Zugau - Gospodaria ultimului localnic - Virtual Arad County (c)2003

Zugau - Case de vacanta - Virtual Arad County (c)2003In catunul Zugau putem ajunge dupa ce parasim drumul asfaltat care ne duce in statiunea Moneasa, facand dreapta imediat dupa tabara de scolari din localitatea Dezna dupa care urmam drumul forestier, bine intretinut, care insoteste paraul cu acelasi nume si care ne duce prin locuri de un pitoresc deosebit caracteristice intreagii zone a Muntilor Codru-Moma.

Dupa aproximativ 8 km trecem pe langa pepinierele de brazi ale ocolului silvic si cladirile apartinatoare de acesta, ajungand la singura casa locuita de ultimul locuitor al catunului.

CZugau - Constructia unei noi case de vacanta -  Virtual Arad County (c)2003elelalte case au fost parasite de-a lungul anilor ori au fost folosite ca si salase pentru adapostirea taranilor care si-au recapatat terenurile de pe aceasta vale.

Zugau - Cladirea ocolului silvic - Virtual Arad County (c)2003Intrucat frumusetea locurilor nu a trecut neobservata, zeci de case de vacanta au inceput sa apara si in aceasta mirifica parte situata pe Valea Zugaului. 

Linistea si aerul curat a atras locuitori ai oraselor din judetul Arad si din cele invecinate. 

Intalnim si numerosi turisti care vor sa beneficieze de o zona deloc poluata, cum putine se mai gasesc prin vecinatate.

Calatorii care doresc sa isi continue mersul pe drumul forestier, pot ajunge, dupa ce traverseaza masivul muntos, in judetul Bihor, care si acesta ofera inegalabile frumuseti turistice.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]