Zimandu Nou - Strada principala - Virtual Arad County (c)2000Zimandu Nou - Complex comercial si biserica baptista - Virtual Arad County (c)2000La fel ca si satul Zimandcuz, Zimandu Nou a luat fiinta in perioada 1852 - 1853, prin asezarea taranilor alungati de pe mosiile boieresti din vestul judetului Arad.  

Localitatea in continua dezvoltare a devenit resedita de comuna, unde isi traiesc viata impreuna romani si maghiari. Prin investitiile facute in localitate aceasta tinde spre o prosperitate binemeritata.

Continuand drumul national inspre Oradea, trecem prin comuna Zimandu Nou si, la 19 km nord de Arad, intalnim Intreprinderea agricola de stat "Scanteia", al carei sediu este instalat intr-un castel situat la 500 m departare de drumul national.Zimandu Nou - Castelul de la IAS "Scanteia" - Virtual Arad County (c)2000

Zimandu Nou - Gradinita din fostul castel - Virtual Arad County (c)2000Castelul cu etaj a fost construit in stil secession in anul 1903. Se remarca in special holul de la intrarea principala, decorat cu elemente de arta populara maghiara, in special decoruri florale, realizate cu placi ceramice colorate, aplicate pe ziduri. De asemenea retine atentia soba taraneasca asezata intr-un colt, ca si scara de lemn de stejar, avand balustradele artistic lucrate.

 

Castelul este inconjurat de un spatios parc cu specii rare ca de exemplu mai multe exemplare din copacul tisa (Taxus- baccata).

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]