Zadareni - Biserica catolica - Virtual Arad County (c)2000Zadareni - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2000Pornind din Aradul Nou, pe drumul judetean numarul 692, asfaltat, ajungem in localitatea Zadareni.


Amatorii de vestigii ale trecutului vor cauta urmele vechii fortarete, care se gasea pe locul din jurul actualei case cu nr.101. Castelul fortificat a fost ridicat intre anii 1490-1495.


In 1514 taranii romani si maghiari condusi de Gheorghe Doja ajung sub zidurile castelului care este cucerit.

Diplomele nobiliare care au fost folosite ca pretext pentru marirea obligatiilor feudale au fost arse.

Zadareni - Blocuri de locuinte - Virtual Arad County (c)2000Zadareni - Vedere generala - Virtual Arad County (c)2000Documentele pomenesc de fortareata de la Zadareni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Parohia ortodoxa romana este infiintata in anul 1934 cu sprijinul episcopului Policarp Morusca, pe atunci staret la manastirea Hodos Bodrog. Aproape cinci decenii slujbele religioase au fost tinute intr-o capela. 
La 20 februarie 1975 episcopul Visarion Astileanu pune piatra de temelie a actualei biserici care are hramul "Sfintii Constantin si Elena".

La marginea dinspre nord a localitatii se gaseste un helesteu foarte renumit pentru pescuit (crap, biban, babusca, stiuca, somn pitic, platica si rosioara ).

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]