Voivodeni - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2001Voivodeni - La fantana - Virtual Arad County (c)2001

 

Cochetul sat situat pe malul stang al Crisului Alb, pe drumul care leaga Aradul de Statiunea Balneara Moneasa, este situat intre satele Manerau si Aldesti.

In anul 1755 aici exista o biserica veche din lemn, cu hramul "Intampinarea Domnului" Asa dupa cum reiese dintr-o insemnare facuta pe filele unui Penticostar, in anul 1793 exista o biserica de lemn cu hramul "Sfantul Ioan Botezatorul" care in 1844 nu mai exista, satul fiind filie la parohia Aldesti.

In 1858 este sfintita o noua biserica de lemn cu hramul "Sfantul Ioan Botezatorul", inlocuita cu actuala biserica din zid, cu hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul". Biserica de lemn a fost demolata in 1902.

Voivodeni - Casa taraneasca veche - Virtual Arad County (c)2001In localitate mai functioneaza o scoala cu patru clase primare, si un Camin cultural unde la sfarsitul saptamanii sunt organizate seri muzicale pentru putinul tineret care a mai ramas.

Voivodeni - Case taranesti - Virtual Arad County (c)2001Locuitorii se ocupa cu agricultura in special in lunca Crisului unde recoltele pot acoperii nevoile de peste an a taranilor.

 

Desi sunt cosiderate ca nerentabile, cresterea animalelor pastrata ca traditie de la cei batrani vin sa intregeasca cele necesare pentru o gospodarie modesta.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]