Vasoaia - Centrul localitatii - Virtual Arad County (c)2002Vasoaia - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2002In ciuda faptului ca drumul de la Chisindia este greu din cauza urcusului continuu si a drumului nemodernizat, satul Vasoaia ca si zona care il inconjoara merita sa fie vizitat de turisti pe motiv ca este asezat pe coama nordica a muntilor Zarandului.

O biserica de lemn cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" exista din prima jumatate a secolului al XVIII-lea, fiind mentionata pentru prima data in 1755. In anul 1901 aceasta a fost inlocuita cu biserica care exista si in prezent si care poarta hramul celei vechi.

Centrul satului este marcat de actuala bisericuta, scoala si doua case in apropierea drumului care continua inspre platoul unde sunt organizate targuri periodice, cunoscute ca "Targurile codrenilor".

Gospodariile taranesti asezate la mare distanta unele de altele ofera un pitoresc deosebit si un prilej de a respira aer curat intr-o scurta vacanta la o casa cu oameni deosebit de ospitalieri.

Vasoaia - Drumul spre targ - Virtual Arad County (c)2002Vasoaia - Vedere generala - Virtual Arad County (c)2002Aici in fiecare vara se aduna numerosi iubitori ai muntelui.

In anul 2001 a avut loc editia XXI-a unde dupa parada celor mai frumoase animale, unele dintre bovine si cabaline fiind premiate cu aproape 5 milioane de lei.

In continuare cunoscuti solisti de muzica populara si formatii de dansuri vin, de fiecare data, sa intregeasca frumusetea spectacolului care continua pana la inserare.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]