Sintea Mare - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2001

Sintea Mare - Ulita principala - Virtual Arad County (c)2001
Comuna Sintea Mare, atestata documentar din anul 1337 este situata in partea de nord-vest a judetului, la distanta de 49 km de municipiul Arad orasul resedinta a judetului si la 7 km de Chisineu Cris orasul cel mai apropiat.


Teritoriul comunei ocupa o suprafata de 103,7 km patrati, are un relief de campie si este strabatut de raul Crisul Alb si Teuz.

In componenta comunei intra satele: Sintea Mare satul resedinta, Adea si Tipar.

La mijlocul veacului al XVIII-lea, aici exista o veche biserica  de lemn cu hramul "Nasterea Maicii Domnului". Datorita vechimii sistarii de degradare, la 13 martie 1769, autoritatile aprobau construirea unui nou locas de cult, despre care nu cunoastem alte detalii. Biserica actuala a fost construita in anul 1872 si are hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Sintea Mare - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2001Sintea Mare - Bloc de locuinte - Virtual Arad County (c)2001Fata de resedinta comunei, satele sunt situate la distante cuprinse intre 5 km Adea si 7 km Tipar.


Drumul national Arad - Oradea si drumul de interes local Sintea Mare - Chisineu Cris asigura legatura comunei cu resedinta judetului, iar pe calea ferata, la o distanta de 7 km se afla statia Chisineu Cris.

In cadrul comunei exista un numar de 3 statii de autobuze care asigura transportul cu mijloace auto, asigurand legatura cu municipiul Arad si orasul Chisineu Cris.

Populatia comunei de aproximativ 5000 locuitori, majoritatea lucreaza in agricultura, legumicultura, cresterea animalelor si servicii in localitate si orasele din apropiere.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]