Simand - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2000Simand - Castelul Cernovici - Virtual Arad County (c)2000Pe drumul national nr.79 spre nord, dupa localitatea Zimandu Nou urmatoarea pe care o intalnim este comuna Simand, in care se gaseste castelul Cernovici. Construit in stil neoclasic, cu un singur nivel si un plan dreptunghiular, in prima jumatate a secolului al XIX-lea, prezinta o arhitectura sobra. Atat terasa din fata, cat si cea din spate, sunt strajuite de coloane cu capitele de rezonanta dorica.

Castelul este inconjurat de un parc. Un alt obiectiv important il constituie biserica ortodoxa (nr. 1085) care dateaza de la mijlocul secolului al XVIII-lea, reconstruita in secolul urmator. In interior si exterior caracteristicile dominante apartin barocului.

Simand - Monumentul eroilor - Virtual Arad County (c)2000In interior se remarca si icoanele praznicale in stil bizantin donate de ctitorul bisericii in 1759. In prima jumatate a secolului al XIX-lea, aici a fost temporar catedrala episcopala unde isi avea periodic resedinta Nestor Ioanovici, primul episcop roman din Arad (1829 - 1830).Simand - Primaria - Virtual Arad County (c)2000
Aceasta poarta hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul".

In apropiere de Simand se gasea locul unei cetati medievale, azi disparute. Aici a incercat zadarnic in 1552 viteazul comandant al Timisorii sa induplece nobilimea dintre comitatele Arad si Zarand sa participe la apararea capitalei Banatului impotriva turcilor.

Prabusirea Timisorii a dus de fapt, intre anii 1552-1566 la cotropirea campiei Aradului de catre otomani.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]