Silindia - Biserica catolica - Virtual Arad County (c)2001

Silindia - Casa taraneasca - Virtual Arad County (c)2001

 

Mergand inspre nord de la Tarnova, pe drumul asfaltat spre Buteni, putem vizita localitatea Silindia, unde a fost descoperit cu mai multi ani in urma unul dintre cele mai insemnate tezaure de monede dacice pe locul numit "Frigarie".

 

Pe filele unui exemplar din Noul Testament tiparit la Balgrad in 1648, a fost facuta o insemnare de catre popa Gheorghe de la Silindia la anul 1751. Cu toate acestea in 1755 episcopul Sinesie Jivanovici consemna faptul ca satul nu avea biserica si era filie la parohia vecina Luguzau.

 

Silindia - Ulita primariei - Virtual Arad County (c)2001Silindia - Scoala veche - Virtual Arad County (c)2001In anul 1844 este mentionata deja biserica de lemn cu hramul "sfintii Apostoli Petru si Pavel" situata pe dealul dinspre Luguzau. Aceasta  a fost demolata in 1882 iar doi ani mai tarziu, protopopul Constantin Gurban sfintea actuala biserica de zid, cu hramul celei vechi

Zona odinioara plina de paduri, care adaposteau cete de haiduci, actualmente au fost defrisate, fiind inlocuite de pasuni si terenuri agricole care a transformat viata locuitorilor din zona.

In localitate vom gasi atat biserica catolica cat si ortodoxa, pe motivul ca aici convietuiesc in buna intelegere romani si maghiari.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]