Satu Mic - Scoala - Virtual Arad County (c)2001Satu Mic - Biserica catolica - Virtual Arad County (c)2001

De pe drumul national care leaga Aradul de Brad, in comuna Silindia in dreptul Consiliului Popular se formeaza un drum pietruit, care la numai 2 kilometri ne duce in localitatea Satul Mic.

Localitatea aflata in ultima perioada intr-un lent proces de depopulare, a fost locuita de moti veniti din Apuseni si populatie de etnie maghiara.

Dupa migrarea vechii populatii, la locurile de origine sau in satele si orasele din zona, pe vechile amplasamente s-au stabilit locuitori veniti de pe meleaguri moldovene.

Satu Mic - Locuinte muncitori vie - Virtual Arad County (c)2001Satu Mic - Cantina muncitori vie - Virtual Arad County (c)2001Acestia lucreaza in agricultuta si viticultura, viile din zona, in suprafata de 170 hectare apartin de Intreprinderea de Vinificatie Minis.

O parte din vii au fost retrocedate vechilor proprietari, care insa preferand sa ramana actionari, le lucreaza in cadrul asociatiei.

Aproximativ 100 de hectare sunt plantatii cu struguri albi iar 70 cu struguri pentru vin rosu din care se extrag renumitele vinuri de Burgund, Cadarca, Cabernet si Porto.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]