Sarbi - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2001Sarbi - Scoala - Virtual Arad County (c)2001

Pe o vale pitoreasca continuam drumul spre Luncsoara si Vosdoci, patrunzand de fapt printre culmile muntoase, mai joase ale Muntilor Bihorului.

 

Faptul ca la inceputul secolului al XVIII-lea (1703), preotul Ioan din Sarbi era proprietarul unui Miscelaneu copiat la sfarsitul secolului al XVII-lea de popa Patru din Tinaud, cumparat de la alt preot din Sarbi, preotul Petru dand pe ea 10 florinti ne intareste convingerea ca exista si biserica, in mod cert construita dinlemn. In anul 1755 locasul de cult nu mai exista, satul fiind filie la Halmagiu. In anul 1762 era construita deja o alta biserica de lemn cu hramul "Inaltarea Domnului" inlocuita in 1935 cu actuala din piatra.

Sarbi - Gater privat - Virtual Arad County (c)2001Sarbi - Case taranesti - Virtual Arad County (c)2001Populatia localitatii Sarbi are un port original caracterizat prin tundre scurte si negre, in opozitie cu restul zonei Halmagiului, unde barbatii poarta tundre lungi si albe.

In zona, vara sunt organizate nedei traditionale.

Pe langa cresterea animalelor si agricultura o parte dintre locuitori se ocupa de exploatarea si prelucrarea lemnului, in special dupa ce o parte din paduri au fost retrocedate vechilor proprietari.

In sat, pe vale se afla si o veche moara de apa.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]