Sanpetru German - Biserica catolica - Virtual Arad News (c)2000 Sanpetru German - Biserica ortodoxa - Virtual Arad News (c)2000Aflat pe malul stang al raului Mures, langa drumul judetan 692, se afla satul Sanpetru German.


Piata din centru ne aminteste de adunarea taranimii sarace si a muncitorilor agricoli din jur, tinuta in anul 1906.


Tot atunci, la moara a avut loc si o greva muncitoreasca.

 

Parohia ortodoxa din aceasta localitate s-a format in anul 1937. Slujbele religioase au avut loc la inceput intr-o capela amenajata in incinta unei case vechi de peste 120 de ani, devenita cu timpul si casa parohiala. Capela afost amenajata cu turn clopotnita dandu-i-se infatisarea de biserica. Hramul este "Sfintii Apostoli Petru si Pavel".
Alaturi de vestigii ale trecutului, in piata de langa biserica catolica se gaseste o statuie a Sf. Petru (sec. XVIII), de unde provine siSanpetru German - Statuia Sfantului Florian - - Virtual Arad News (c)2000 denumirea localitatii.

Sanpetru German - Vedere generala - Virtual Arad News (c)2000 O alta statuie, a Sf. Florian se afla pe strada principala in apropiere de marginea satului.


In partea de nord-est, pe Dealul Viilor, se gaseste o piatra de hotar din 1714 cu inscriptie latina si slavona, care indica limitele domeniului manastirii Bezdin.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]