Sagu - Noua biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)1999La sud de Arad, pe soseaua Arad-Timisoara, la 16 km, intalnim localitatea Sagu cu intinse vii ce produc struguri de cea mai buna calitate. Aceasta comuna este locuita de romani si germani, din care un numar important au emigrat in Germania.

Sagu - Vedere generala - Virtual Arad County (c)1999Nu avem informatii despre locasul de cult ortodox de dinainte de colonizarea din secolul al XVIII-lea cu germani.
Un document din 1880 mentioneaza existenta unei biserici de zid, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" edificata in jurul anului 1800. Cu timpul, parohia afost desfiintata, inprejurare cu care dispare si biserica. Parohia este reinfiintata la 1 aprilie 1938, slujbele religioase tinandu-se intr-o capela amenajata intr-o casa inchiriata. In data de 3 iulie 1977, episcopul Visarion Astileanu si P.S.arhiereu- vicar Gherasim Hunedoreanul, pun piatra de temelie a viitoarei biserici cu hramul "Intrarea Domnului in Ierusalim". Aceasta a fost terminata in anul 1982 si sfintita in Duminica Floriilor a aceluias an de catre episcopul Visarion Astileanu.

In prezent, localitatea a inceput sa se dezvolte si prin ajutoare a unor asociatii italiene care au inceput construirea in localitatea Firiteaz, sat apartinator de comuna Sagu, a unui moderm orfelinat de 90 de locuri. Sectorul privat din Sagu este format din cateva autoservice-uri si cateva buticuri, majoritatea locuitorilor lucrand in agricultura si in intreprinderi aradene.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]