Pilu - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2001

Pilu - Complex comercial - Virtual Arad County (c)2001Comuna Pilu este situata in partea de nord-vest a judetului, la o distanta de 59 km de municipiul Arad si la 21 km de Chisineu Cris (orasul cel mai apropiat).

In jurul anului 1735 aici a fost construita o biserica de lemn cu hramul "Sfintii Arhangheli" care a fost inlocuita in anul 1785 cu actuala biserica de caramida care poarta acelasi hram.

Teritoriul comunei ocupa o suprafata de 76,4 km patrati, avand un relief de campie si este strabatut de raul Crisul Alb.

In componenta comunei intra satele: Pilu, satul de resedinta si satul Varsand.

Pilu - Biserica penticostala - Virtual Arad County (c)2001Localitatea Pilu este amintita in documentar ca existenta in anul 1283, iar Varsand din anul 1214.

Fata de resedinta comunei, satul Varsand se afla la o distanta de 5 km.

Pilu - Ulita satului - Virtual Arad County (c)2001Comuna este legata de resedinta judetului prin drumul national Arad - Varsand, iar cea mai apropiata statie de cale ferata este gara Graniceri situata la distanta de 10 km.

In cadrul comunei exista 2 statii de autobuze, transportul cu mijloace auto asigurand legatura comunei cu municipiul Arad si orasul Chisineu Cris.

Populatia comunei in jur de 2500 locuitori este ocupata in agricultura, legumicultura si cresterea animalelor.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]