Olari - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2002

Olari - Primaria - Virtual Arad County (c)2002Continuand drumul judetean nr. 794, spre nord-est, ajungem dupa 4 km de la Santana in comuna Olari.

Potrivit legendei denumirea comunei provine de la mestesugarii care prelucrau odinioara, in partea de nord-vest a hotarului, un intins strat de argila.

 

In conscriptia lui Sinesie Jivanovici de la mijlocul veacului al XVIII-lea, este mentionata o veche biserica de lemn cu hramul "Nasterea Maicii Domnului".

In anul 1768 enoriasii solicita autoritatilor autorizatie pentru construirea unei biserici.

Olari - Biserica reformata - Virtual Arad County (c)2002Nu se cunoste raspunsul autoritatilor la cerea credinciosilor din Olari.

Olari - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2002Cert este ca in anul 1850 incepe construirea actualei biserici de zid, cu hramul "Sfiintii Arhangheli" sfiintita la 8 noiembrie 1852.

Dupa terminarea celei noi in 1852, biserica de lemn este demolata iar lemnul a fost vandut la licitatie incasandu-se 100 florini.

In anul 1909, din cauza unor degradari acesta a trebuit renvata din temelii.

Localul scolii contruit in 1952, caminul cultural unul din primele din judet cu incalzire centrala inaugurat in 1960.

Comuna are pe langa trotuare pavate, unitati comerciale, dispensar si alte institutii care constituie realizari cu care locuitorii se mandresc.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]