Mustesti - Biserica - Virtual Arad County (c)2001

Mustesti - Scoala - Virtual Arad County (c)2001De pe drumul national Arad-Brad, in localitatea Bontesti se formeaza un drum pietruit care ne conduce pe valea paraului Mustesti, prin campia de la poalele muntilor Zarandului, pana in localitatea cu acelasi nume Mustesti.

Zona de campie inundabila este propice agriculturii si cresterii animalelor, acestea constituind si ocupatia locuitorilor.

Pana la inceputul celei de-a doua jumatati a secolului al XVIII-lea, satul nu avea biserica, fiind filie la parohia Secas. Abia in 1755 este construita o biserica de lemn, cu hramul "Bunavestira", inlocuita in 1837 cu alta din lemn ce avea acelasi hram. In 1862 a fost impodobita cu pictura, iar la 15 noiembrie, in acelasi an, este sfintita de protopopul Isaia Popovici al Butenilor. In anul 1941 a fost demolata, iar in locul ei a fostconstruita actuala biserica.

Mustesti - Casa taraneasca - Virtual Arad County (c)2001Mustesti - Ulita - Virtual Arad County (c)2001

Din cauza conditiilor grele de viata multi localnici au parasit satul indreptandu-se spre localitati mai importante din punct de vedere industrial.

 

Aceasta face ca satul din ce in ce mai depopulat sa nu asigure nici numarul de elevi pentru a forma clase, putinii elevi ramasi functionand cu un singur cadru didactic in clase simultane.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]