Camp cu maci in zona Mocrea - Virtual Arad County (c)1999Mocrea - Centrul comunei - Virtual Arad County (c)1999

La Mocrea, in apropierea soselei se gaseste o pivnita uriasa pentru depozitat vin, sapata in stanca, care dateaza din secolul XVII-lea, cand apartinuse probabil domeniului viticol al principilor Transilvaniei.

Pivnita, impartita in compartimente, poate sa inmagazineze sute de vagoane de vin. Ea dispune de un ingenios sistem de aerisire, prin gauri in stanca.

Mocrea - Sanatoriu - Virtual Arad County (c)1999

In localitate a existat o biserica de lemn inca din secolul al XVIII-lea cu hramul "Nasterea Domnului", care la mijlocul secolului urmator avea doua clopote, unul de 150 kilograme iar cel de-al doilea de 100 de kilograme. 

Mocrea - Moara veche - Virtual Arad County (c)1999 In 1866 a fost demolata, iar in locul ei a fost construita actuala biserica de piatra, cu hramul "Sfantul Apostol Andrei".

 

Castelul de la Mocrea, azi spital, monument de arhitectura neoclasica a fost construit in 1834 si inconjurat de un frumos parc cu specii rare de arbori.

Mocrea - Izvorul de apa minerala - Virtual Arad County (c)1999

Deasupra satului troneaza "Dealul Mocrii", important punct de rezistenta al armatei romane in septembrie 1944, care a respins in acest sector numeroase atacuri ale trupelor fasciste invadatoare.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]