Milova - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2000La Km 42, de la Arad si 2 km la stanga de soseaua nationala nr.7 intram in localitatea Milova.

In anul 1804 aici a fost construita o biserica de lemn cu hramul "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului". Aceasta a fost inlocuita in 1898 cu alta tot din lemn si acelasi hram. Dupa construirea actualei biserici de zid, in 1940 cea veche a fost demolata.

Milova - Ulita mare - Virtual Arad County (c)2000La nord de comuna, pe un drum de pamant ajungem in splendida vale a Milovitei, acoperita de paduri, excelent loc de recreere.

In aceste parti a existat o regiune minierä pusa in exploatare in 1781.

Pentru nevoile exploatarii miniere a fost construit cu investitii mari pe la 1800 un baraj pe apa Milovitei. ale carui vestigii sunt denumite azi "Zidurile de la Tau".

Milova - La marginea satului - Virtual Arad County (c)2000Pe ambele maluri ale paraului se pastreaza din baraj cate un zid de cca 4-6 m inaltime si 3 m latime.

In munti se mai vad urmele minelor care, in acele vremuri, livrau anual circa 100 tone de cupru, acesta era topit tot aici pe locul denumit de popor "La barbieri".

Minerii din aceasta zona au facut parte din primele detasamente ale muncitorimii de pe meleagurile aradene.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]