Masca - Biserica - Virtual Arad County (c)2001

Masca - Caminul cultural - Virtual Arad County (c)2001

Pe drumul de la Siria spre Pancota, dupa satul Galsa pe sosea asfaltata, avand in dreapta dealuri piemontale intalnim localitatea Masca asezata pe un camp jos, pe alocuri mlastinos si inundabil in care ratacesc numeroase paraie.

 

In localitate a existat o biserica de lemn cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" sfintita in 1747. In jurul anului 1790 este construita din piatra actuala biserica  ce poarta hramul celei vechi, sfintita la 6 iulie 1797. Planul bisericii este in forma de cruce, iar turnul clopotnitii cladit jos, pe stalpi, separat de tinda dar lipit de corpul bisericii. Pe iconostas se aflau icoane executate pe lemn la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

 

Masca - Strada principala - Virtual Arad County (c)2002Masca - Magazin satesc - Virtual Arad County (c)2001Din fata bisericii sa formeaza, spre dreapta tot o sosea asfaltata care strabate localitatile Maderat si Tarnova ducand pana la Brad.

Relieful fiind atat campie cat si deal aici gasim pasuni, terenuri agricole cat si plantatii de vii din soiuri nobile.

Ocupatia locuitorilor este de agricultori si crescatori de animale precum si muncitori la intreprinderile din Pancota si Ineu.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]