Maraus - Biserica - Virtual Arad County (c)2001

Maraus - Bifurcatie - Virtual Arad County (c)2001

Marausul este situat  la extremitatea nordica a judetului Arad si a muntilor Codru Moma intre localitatile Craiva si Secaci, de pe drumul judetean care pleaca din Tagadau pe la  poalele muntilor, trecand si prin localitatile Benesti si Bochia.

 

In a doua jumatate a secolului al XVII-lea este mentionat preotul Vasile Stefanovivi din Maraus. Existand preot exista si biserica. Aceasta credem ca este cea mentionata ca existand pe Dealul de Maraus, edificata din lemn si avea hramul "Adormirea Maicii Domnului". Dupa mutarea vetrei satului, a fost inlocuita cu alta tot din lemn, construita pe locul numit "Carna", unde era si cimitirul. In jurul anului 1890 este inlocuita cu alta din lemn, demolata inainte de 1977, cand este terminata constructia bisericii actuale ce are hramul celei vechi.

Maraus - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2001Maraus - Ulita mare - Virtual Arad County (c)2001Drumul trece in apropiere de Maraus peste una din ramificatiile muntilor Codrului recent construit scurteaza dumul intre Secaci si Craiva cu peste 15 km.

Satul este asezat pe valea unuia din numeroasele paraie cu apa cristalina, care coboara din munti.

Aici au fost pastrate frumoase traditii din folclorul muzical si coregrafic.

Jocurile locale: Ardeleana, Maruntelul si Invartita care au dus faima acestor locuri.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]