Mandruloc - Biserica - Virtual Arad County (c)2001

 

Mandruloc - Drumul principal - Virtual Arad County (c)2001Pe DN 7 dupa localitatea Vladimirescu soseaua imparte satul Mandruloc pe la jumatate.

 

Pe langa soseaua nationala pe aici trece si linia de tramvai si cea de cale ferata, una dintre principalele artere de acest fel, care vine dinspre Bucuresti, Brasov, Sibiu si Deva, trece prin Arad si iese din tara pe la Curtici, indreptandu-se spre Budapesta si Viena.

Aici a existat o biserica de lemn cu hramul "Sfantul Mucenic Gheorghe" care la mijlocul secolului al XVIII-lea era veche si degradata, si era construita pe vatra veche a satului, la locul numit de catre localnici "Hada". In jurul anului 1825, mutandu-se vatra satului pe locul actual, biserica a ramas parasita. In anul 1850 a fost construita biserica actuala cu hramul "Intrarea Maicii Domnului in Biserica"

Mandruloc - Caminul cultural - Virtual Arad County (c)2001Mandruloc - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2001

La Mandruloc putem vizita mormantul lui Petru Huzur (1874 - 1966) cel care a luat parte la rascoala taranilor din 1907.

 

Fiind un sat din campia de vest a romaniei localnicii se ocupa cu agricultura, legumicultura si cresterea animalelor, iar o importanta parte din acestia sunt angajatii intreprinderilor industriale din municipiul Arad, de care ii despart doar 14 km.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]