Lazuri - Biserica - Virtual Arad County (c)2000

Lazuri - Case noi - Virtual Arad County (c)2000Pe soseaua Brad - Oradea  la 7 km de Varfurile, intre localitatile intalnite pe acest drum, este si satul Lazuri, unde se mai vad urmele unor mine, dupa traditie din timpul romanilor.

In anul 1754 aici exista o veche biserica de lemn, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", inlocuita in anul 1814 cu alta, tot din lemn, si care avea hramul "Pogorarea Sfantului Duh". Aceasta a fost demolata in anul 1945, cand a  inceput edificarea actualei biserici, terminata in 1954 si care are hramul celei vechi.

Prin Lazuri dupa aproximativ 15 km se poate ajunge, plecand din Varfurile pe Valea Leucii cu trenul forestier, la cabana de vanatoare situata adanc in Muntii Bihorului.

Lazuri - Ulita scolii - Virtual Arad County (c)2000Lazuri - Drumul mare - Virtual Arad County (c)2000Se pot vana mistreti, caprioare, cocos de munte, pisica salbatica, lupi etc.

De la Lazuri, continuand drumul national spre Oradea, ajungem la cota 629 in saua Dealul Mare, un impresionant platou impartit de vaile: Vacii, Bibart si numeroase paraie, in mai multe culmi radiale, cu versanti impaduriti.
Este o zona naturala dintre cele mai importante din judet.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]