Labasint - Biserica - Virtual Arad County (c)2001

Labasint - Locuintele muncitorilor de la ferma - Virtual Arad County (c)2001Desi este situat la 8 km de comuna Sistarovat intr-o zona deluroasa, ideala pentru pasunatul animalelor si agricultura de subzistenta, aici mai locuiesc aproximativ 20 de persoane, multe din vechile case si gospodarii fiind parasite.

Pe la inceputul secolului al XVIII-lea aici a fost inaltata o biserica de lemn cu hramul "Sfantul Mucenic Gheorghe". In anul 1930 dupa construirea actualei biserici de piatra cu hramul "Sfantul Proroc Ilie", cea veche a fost demolata.

Satul, fara telefon si magazine, cele necesare fiind aduse de la Sistarovat sau Lipova, face traiul pe aceste meleaguri destul de anevoios.

Labasint - Camin cultural - Virtual Arad County (c)2001Labasint - Casa taraneasca - Virtual Arad County (c)2001In ultima perioada insa, un investitor aradean si unul venit din Italia au cumparat aproape toate terenurile apartinatoare, pentru a organiza aici atat o agricultura performanta cat si cresterea animalelor in conditii moderne.

Deoarece, in anumite perioade se simte lipsa apei a inceput forarea unor puturi care vor satisface toate nevoile acestor locuri.

Lucrarile in aceste mari gospodarii se face atat cu ajutorul unor localnici cat si cu ajutorul unor muncitori sezonieri, veniti din diferite zone ale tarii.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]