Iratos - Biserica catolica - Virtual Arad County (c)2001

Comuna Iratos, atestata documentar din anul 1446, este situata in partea de est a judetului, la oIratos - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2001 distanta de 18 km de municipiul Arad si la 12 km de Curtici (orasul cel mai apropiat).

Teritoriul comunei ocupa o suprafata de 40 km patrati, cu un relief de campie.

Parohia ortodoxa romana dateaza din anul 1927 cand in sat, majoritar unguresc, se stabilesc cateva familii de ortodocsi. In 1929 din contributia enoriasilor, este edificata o capela pentru necesitatile cultului. Prin anii 70 capela este amenajata in biserica, adaugandui-se un turn si un altar semicircular.

In componenta comunei intra satele: Iratos - resedinta comunei, Variasul Mare si Variasul Mic.

Iratos - Primaria - Virtual Arad County (c)2001Iratos - Magazin satesc - Virtual Arad County (c)2001Fata de resedinta comunei, satele sunt situate la distante cuprinse intre 4 km Variasul Mic si 8 km Variasul Mare.

Legatura comunei cu resedinta judetului este asigurata prin drumul national Arad - Variasul Mic, iar pe calea ferata la o distanta de 12 km se afla statia Curtici.

In cadrul comunei exista 2 statii de autobuze, care asigura legatura cu municipiul Arad si orasul Curtici.

Populatia comunei de aproximativ 3000 locuitori, romani si maghiari lucreaza in majoritate ca agricultori si crescatori de animale, iar o parte in servicii si la unitatile industriale din Arad si localitatile din apropiere.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]