Ignesti - Biserica - Virtual Arad County (c)2001

Ignesti - Ulita satului - Virtual Arad County (c)2001
Comuna Ignesti, localitate atestata documentar din anul 1553, este situata in partea de nord a judetului, la o distanta de 85 km de municipiul Arad si 7 km de Sebis (orasul cel mai apropiat).


Teritoriul comunei are o suprafata de 50,7 km patrati, cu un relief deluros ce se imbina cu muntii Codrului si este strabatut de paraul Teuz si Minisel.

La anul 1755 satul nu avea biserica si era filie la parohia Buhani. Dupa acest an a fost construita o biserica de lemn, de la care in colectia de obiecte vechi bisericesti de la manastirea Arad - Gai se pastreaza doua icoane de lemn datate ca fiind din a doua jumatate Ignesti - Bloc de locuinte - Virtual Arad County (c)2001a secolului al XVIII-lea. In anul 1823 este sfintita o noua biserica de lemn cu hramul "inaltarea Domnului", edificata pe locul numit Campul Bisericii. In 1904 este edificata o alta biserica de lemn ce purta hramul Ignesti - Scoala - Virtual Arad County (c)2001celei vechi.  In anul 1986 aceasta biserica a fost demolata, in locul ei fiind construita din caramida actuala biserica.
In componenta comunei intra satele: Ignesti, resedinta comunei, Minead, Nadalbesti si Susani.


Fata de resedinta comunei, satele sunt situate la distante cuprinse intre 3 km (satul Minead) si 6 km (satul Nadalbesti).


Legatura comunei cu resedinta judetului este asigurata prin drumul de interes local Ignesti - Sebis si drumul judetean Sebis - Arad, iar pe calea ferata, la o distanta de 7 km se afla statia Sebis.
Populatia comunei, in jur de 1200 locuitori, lucreaza in agricultura, exploatari forestiere si servicii.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]