Iacobini - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2000

 

Iacobini - Ulita principala - Virtual Arad County (c)2000Satul Iacobini situat pe soseaua Grahont-Craputa la aproximativ 6 km unde porneste o ramificatie in stanga, satul aflandu-se cam la 1 km de sosea.


In sat la numarul 131 se afla cladirea castelului astazi scoala generala.

O veche biserica de lemn exista la 1755, avand hramul "Sfantul Nicolae". In anul 1711, credinciosii dornici sa-si construiasca o noua biserica, se loveau de legile guvernului,care le Iacobini - Constructii noi - Virtual Arad County (c)2000Iacobini - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2000interzice. In anul 1775 este deja sfintita noua biserica, construita din lemn, cu hramul "Sfantul Teodor Tiron", asezata pe o colina la capatul Ulitei de Sus care poarta denumirea Mormintii Vechi, vanduta in anul 1865 satului Buceava. Actuala biserica a fost construita din piatra in 1861 si poarta hramul "Sfantul Teodor Tiron"


Castelul, avand un plan dreptunghiular, se remarca prin valoroasele elemente arhitecturale in stil neoclasic ale fatadei cu 10 coloane care inchid o terasa spatioasa situata in fata cladirii.

La margine satului atentia noastra este retinuta de o moara pe apa (la nr. 1) in functiune si azi pe paraul Zeldis.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]