Hunedoara Timiseana - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2001

De pe drumul national Arad-Timisoara in localitatea Sagu se formeaza o ramificatie care se indreapta spre Cruceni.Hunedoara Timiseana - Strada principala - Virtual Arad County (c)2001

Satul s-a format in anul 1925 in urma improprietaririi a 134 familii  de romani originari din judetul Hunedoara. In 1927 satul era filie a parohiei Firiteaz, slujbele religioase savarsindu-se, la inceput in casa cantaretului bisericesc Lazar Dumitru, iar mai tarziu in localul scolii confesionale. La 23 aprilie 1929, protopopul Sava Traian Seculin, protopopul Vingai, pune piatra de temelie a bisericii. Lucrarile incepute in acel an au fost finalizate dupa sase ani, la 22 decembrie 1935, noul locas de cult fiind sfintit de acelasi protopop, delegat al episcopului Andrei Mageru.


O noua ramificatie a drumului comunal, spre dreapta, ne duce prin zona colinara a Campiei de vest in mica localitate Hunedoara Timiseana.

Hunedoara Timiseana - Scoala - Virtual Arad County (c)2001Hunedoara Timiseana - Asociatia agricola - Virtual Arad County (c)2001Aceasta este formata din colonisti ardeleni veniti din spre Hunedoara, Ilia, Brad etc. in 1926, cand acestia si-au intemeiat satul.

Desi localitatea este mica si locuita in special de varstnici, vizitatorul poate observa case si gospodarii curate si bine ingrijite, ceea ce reflecta harnicia acestor oameni.


In localitate functioneaza o Asociatie agricola care cuprinde pamantul de la majoritatea satenilor.

Aceasta localitate este ultima localitate din judetul Arad, pe acest drum, care continua in judetul Timis.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]