Ghioroc - Muzeul vinului si viei - Virtual Arad County (c)1999Ghioroc - strandul de pe lacul artificial - Virtual Arad County (c)1999Podgoria Aradului se intinde sub forma unui semicerc, de la Valea Muresului pe pantele insorite ale Muntilor Zarandului pana la Pancota.
Ghiorocul asezat cam la mijlocul distantei reprezinta o importanta zona viticola, industriala, turistica si de agrement. Tramvaiele care pleaca din Arad au punctul terminus in aceasta localitate. La Ghioroc de zeci de ani aici s-a deschis o moderna cariera de nisip, iar pe locul exploatarii s-au format lacuri artificiale.

Biserica de lemn care era in localitate, in anul; 1768 era in stare de ruina. In 28 mai 1768 credinciosii cereau permisiunea de a-si repara biserica reinoita si in28 ianuarie 1783, dar respinsa si atunci. La 21 septembrie 1790, credinciosii din Ghioroc se adreseaza Soborului de la Timisoara, cerand ingaduinta de a-si ridica o biserica. Un an mai tarziu imparatul Leopold al II-lea le aproba cererea sub rezerva: " Daca aceea comunitate indeplineste conditia pusa de Rescriptul declaratoriu, i se va ingadui sa-si zideasca acea biserica" Totusi in anul 1793 cladirea noii biserici e terminata, avand hramul "Sfantul Mucenic Dimitrie". Aceasta a fost construita din piatra si dainuie si astazi.

Ghioroc - fabrica de pavaje decorative - Virtual Arad County (c)1999Ghioroc - Complexul "Las Vegas" - restaurantul - Virtual Arad County (c)1999Recent la Ghioroc a luat fiinta o moderna intreprindere de pavaje decorative din beton.

Tot aici poate fi vizitat si Muzeul viei si vinului, precum si o intreprindere moderna de vinificatie.

Din Ghioroc pornesc poteci spre zonele superbe ale Muntilor Zarandului, bine marcate, care leaga aceasta zona cu: Schitul Feredeu, Tabara de scolari Casoaia si Valea Cladovei.

O adevarata oaza o constiuie Complexul turistic "Las Vegas" unde in perioada estivala numerosi vizitari isi pot petrece o veritabila vacanta.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]