Fiscut - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2001

La 3 km de Firiteaz, in directia estica, pe drumul comunal 92 se gaseste satul Fiscut Fiscut - Strada - Virtual Arad County (c)2001

In partea de nord-est a localitatii, pe locul numit "Sub gradini"sau "Cazaniste" a existat o biserica de lemn cu hramul "Sfantul Mucenic Gheorghe". Cunoastem ca in aceasta biserica a fost folosit un antimis al patriarhului Arsenie al IV-lea al Ipecului si Carlovitului imprimat la  Viena in 1743 si sfintit de episcopul Moise Putnic al Timisoarei. Din pacate nu stim in ce an a fost sfintit si nici unde se afla astazi. In anul 1865 biserica de lemn a fost inlocuita cu actuala de piatra, ce poarta hramul celei vechi.

Aici putem vizita cele doua conace alaturate, situate pe strada principala dintre care se remarca, in primul rand cladirea scolii generale, construita la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Fiscut - Scoala - Virtual Arad County (c)2001Fiscut - Caminul cultural - Virtual Arad County (c)2001Edificiul este inconjurat de un parc cu specii de arbori rari, printre care amintim salcamul japonez.

Localitatea Fiscut are 325 numere de casa si o populatie de peste 1200 locuitori, majoritatea avand ca principala ocupatie agricultura si cresterea animalelor.

 

Centrul Fiscutului este dominat de impunatoarea biserica ortodoxa, actualmente in curs de renovare, a fost construita in 1826.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]