Cuvin - Strada principala - Virtual Arad County (c)2002Localitatea Cuvin, straveche asezare viticola, are bogate traditii legate de lupta de eliberare sociala si nationala a maselor.Cuvin - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2002

Traditia populara sustine ca o ceata de tarani a cautat in 1874 o jonctiune cu rasculatii ajunsi pana la Soimos.

Surprinsi de oamenii stapanirii, unii din ei au fost executati pe strada principala.

In 1848 au fost aici miscari taranesti indreptate impotriva administratiei reactionare.

In casa cu numarul 24 s-au tinut, dupa inabusirea revolutiei din 1848-1849, mai multe consfatuiri romanesti, privind drepturile nationale.

Cuvin - Complex comercial - Virtual Arad County (c)2002La o astfel de adunare a fost invitat si a participat in aprilie 1850 generalul Gheorghe Magheru, fruntas al revolutiei burghezo-democratice din 1848 din Tara Romaneasca.Cuvin - Gospodarii taranesti - Virtual Arad County (c)2002

Acesta a fost insotit de conducatorii aradeni: Ioan Popovici, Grigore Popovici si Atanasie Sandor, in vederea consfatuirii asupra continuarii luptelor sociale si nationale in noile conditii.

Pe vechea vatra a satului intre Valea Danciului si Valea bisericii se pot identifica urmele unui cimitir, iar pe Dealul Miloaia exista o veche biserica din lemn.

Episcopul Sinesie Jivanovici mentiona in anul 1755 ca exista o biserica de piatra sfiintita in 1715.

In anul 1801 a fost pusa piatra de temelie la biserica actuala cu hramul "Sf. Mc. Gheorghe" a carei constructie a fost terminata in anul 1809.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]