Cuvesdia - Biserica - Virtual Arad County (c)2001

Cuvesdia - Case taranesti - Virtual Arad County (c)2001Situata la 10 km de Sistarovat si 22 km de la Lipova, pe drumul judetean 572, pietruit care trece pe distanta de mai multi kilometri, excelent loc de recreere ajungem in satul Cuvesdia.

Aici a existat o biserica de lemn care, in Colectia de obiecte vechi bisericesti de la care la manastirea Arad-Gai se pastreazaicoanele imparatesti (Maica Domnului pe tron intre arhangheli si Deisis), Sfantul Nicolae si Sfantul Ioan Botezatorul, executate in anii 1762-1763 de catre zugravul "popa" Mihail. Biserica de lemn in anul 1830 a fost inlocuita cu actuala de piatra, care are hramul "Sfantul Mucenic Gheorghe"

Cuvesdia - Case - Virtual Arad County (c)2001Cuvesdia - Gospodarie taraneasca - Virtual Arad County (c)2001Continuand acelasi drum, de aici, se poate ajunge in judetul Timis.

Desi inainte un sat infloritor din cauza migratiei localnicilor spre localitatile mai mari si spre oras, in sat au mai ramas vreo 60 de persoane.

Localitatea este fara telefon iar scoala nu mai functioneaza din lipsa copiilor.
Pe aceste locuri s-a nascut Vasile Popovici, actualul consul al Romaniei din Franta. Acesta urmand clasele I- IV la Cuvesdia iar claseleV-VI la Lipova iar liceul la Arad.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]