Craiva - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2001

Craiva - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2001Comuna Craiva, atestata documentar din anul 1344 este situata in partea de nord a judetului, la o distanta de 81 km de municipiul Arad si la 31 km de Ineu (orasul cel mai apropiat).

Teritoriul comunei ocupa o suprafata de 151,1 km patrati, fiind situat in zona de interferenta a campiei Crisului Negru, cu prelungirile muntilor Codrului.

La mijlocul secolului al XVIII-lea existao biserica din gard de nuiele, veche, acoperita cu paie si avea hramul "Adormirea Maicii Domnului". Fiind in stare degradata, enoriasii doreau sa-si repare locasul de cult. Aprobarea o primesc in 1782. In anul 1948 dupa edificarea actualei biserici cu acelasi hram, cea veche din lemn este demolata.

Paraul Marausului si paraul Ciuntestiului strabat teritoriul comunei.

In componenta comunei intra satele: Craiva resedinta comunei, Chislaca, Coroi, Ciuntesti, Maraus, Rogoz de Beliu, Stoinesti, Susag, Siad si Talmaci.

Craiva - Caminul cultural - Virtual Arad County (c)2001Craiva - Strada principala - Virtual Arad County (c)2001Fata de resedinta comunei cel mai apropiat este satul Coroi la distanta de 1 km, iar cel mai indepartat este satul Ciuntesti la distanta de 9 km.

Drumul de interes local Arad - Craiva, face legatura comunei cu resedinta judetului, iar pe calea ferata la o departare de 21 km se afla statia Bocsig.

In cadrul comunei exista 3 statii de autobuze, transportul cu mijloace auto asigurand legatura cu municipiile Arad si Oradea.

Populatia comunei este de aproximativ 5500 locuitori care lucreaza in agricultura, exploatare forestiera si servicii catre populatie.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]