Cermei - Biserica ortodoxa veche si cea nou construita - Virtual Arad County (c)1999

Cermei - Consiliul popular - Virtual Arad County (c)1999 Comuna Cermei, localitate deservita si de linia ferata Arad-Ineu-Cermei. Aici strabatem strazi largi, trecem pe langa constructii noi, cu zone verzi si flori multicolore.

 

Pe vatra veche a satului, situata la sud de actuala a existat o biserica de lemn despre care in conscriptia lui Sinesie Jivanovici din anul 1755, aflam ca avea hramul "Sfantul Mucenic Dimitrie" si era foarte veche, credinciosii fiind hotarati a-si construi un alt lacas de cult.

 

Cermei - Biserica catolica - Virtual Arad County (c)1999Posibil ca dupa sistematizarea satului intamplata in anul 1824 sa se fi construit o alta biserica, insa nu dispunem de informatii.

Cermei - Scoala generala - Virtual Arad County (c)1999Actuala biserica edificata din piatra, intre anii 1875-1881 are hramul celei vechi.

Dupa 1989, comunitatea a inceput edificarea unui nou locas de cult tarnosit la 28 iulie 2002.

 

 

In apropierea actualei cladiri a liceului, la nr. 267, se gaseste una din cele mai vechi scoli din judetul Arad, atestata documentar din anul 1793.

Cermei - Biserica adventista - Virtual Arad County (c)1999Cermei - Imagine generala - Virtual Arad County (c)1999De la Ineu indreptindu-ne spre Bocsig pe soseaua judeteana nr. 762, patrundem in mod vizibil in frumoasa depresiune a Zarandului, marginit pe ambele maluri ale Crisului Alb
de bordurile impunatoare ale citadelei montane.

 

Nu departe, pe partea dreapta, la 60 km de la Arad intalnim zona intrata in opera lui Slavici "Moara cu Noroc".

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]