Carand - Strada principala - Virtual Arad County (c)2001Carand - Primaria - Virtual Arad County (c)2001Comuna Carand, atestata documentar din anul 1420 - este situata in partea de nord-est a judetului, la o distanta de 88 km de municipiul Arad si la 10 km de Sebis (orasul cel mai apropiat).

Teritoriul comunei ocupa o suprafata de 31,8 km patrati, cu un relief deluros si este strabatut de apele paraului Teuz.

In componenta comunei intra satele: Carand satul de resedinta si Seliste.

Fata de resedinta comunei satul Seliste este la o distanta de 8 km.

Drumul de interes local Arad-Carand face legatura comunei cu resCarand - Bloc de locuinte - Virtual Arad County (c)2001edinta judetului, iar pe calea ferata, la o distanta de 10 km. se afla statia Sebis.Carand - Scoala generala - Virtual Arad County (c)2001

La Carand a existat o biserica de lemn cu hramul "Inaltarea Domnului" care in anul 1750 se afla in stare buna.
In 1836 a fost inlocuita cu alta de zid care purta hramul celei de lemn. Actuala biserica este din piatra si caramida, are hramul celei vechi si a fost construita in anul 1977.

In cadrul comunei exista un numar de 2 statii de autobuze, transportul cu mijloace auto asigurand legatura cu municipiile Arad si Oradea.

Populatia comunei este de aproximativ1800 locuitori.
Majoritatea populatiei lucreaza in agricultura, cresterea animalelor si albinelor si in ateliere de prestari de servicii atat in localitate cat si in centrele apropiate.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]