Botfei - Biserica - Virtual Arad County (c)2000Botfei - Ulita mare - Virtual Arad County (c)2000

Prin Agrisu Mic pe sub poala Muntelui Codrului ajungem la Botfei. Aici se poate vizita o veche moara de apa (nr. 63).

Din raportul episcopului Meletie Kovach reiese ca in anul 1750 aici exista o biserica de lemn aflata in ruina, acoperita cu paie. In secolul al XIX-lea este consemnata biserica de lemn cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" situata pe "Dealul cimitirului", de unde in anul 1919 se intentiona mutarea ei in sat. In anul 1967 a fost inlocuita cu actuala de zid ce poarta hramul "Nasterea Maicii Domnului".

Botfei - Car cu bivoli - Virtual Arad County (c)2000Valea Botfeiului, un parau care-si aduna apele din zeci de izvoare si un munte strabat satul. Paraiele Metesului, Bontului, Dragoaia, se despart pe dreapta culmi care creste in altitudine cu cat patrundem mai mult inspre nord.

Dupa 4 km de mers, drumul forestier traverseaza paduri, o vale cu numerosi nuci, trece pe serpentine sau platouri line, ce ajung la cabana de vanatoare, care dispune de locuri de dormit si personal. Culmile Sirintiu, Guresul Neamtului, Guresul Varfului si Mesteacanul, cu pante abrupte si impadurite, iti dau impresia ca te afli intr-o uriasa cetate a naturii.

Majoritatea paraielor (Valea Mare, Dolia, Mogosoaia, Mesteacanul) care-si dau intalnire in apropierea cabanei, unite sau solitare, dau nastere vaii Botfeiului care-si duce apele undeva in campia larga a vestului tarii.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]