Berindia - Biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)2000

Berindia - Caminul cultural - Virtual Arad County (c)2000Pe un drum pietruit, la 9 km de la Sebis, se ajunge in satul Berindia.


Aceasta localitate a devenit cunoscuta in urma sapaturilor arheologice efectuate pe dealul Sindioara, situat in extremitatea estica a satului, langa drumul ce duce spre Cociuba.

 


Se pare ca aceasta asezare, dacica e similara cu cea de la Santul Mare (Pecica), pe deal gasindu-se o necropola cu locuintele tarabostilor, iar pe terase a comatilor.

Berindia - Scoala primara - Virtual Arad County (c)2000Berindia - Ulita mare - Virtual Arad County (c)2000In perimetrul acestei asezari, provenite din epoca statului dac incepator, s-au gasit in special obiecte de ceramica.

Din concriptia episcopului Sinesie Jivanovici de la mijlocul secolului al XVIII-lea reiese ca satul nu avea biserica si era filie la Revetis. In anul 1852 credinciosii cumpara biserica de lemn din satul Dieci care primeste hramul "Sfintii Arhangheli". Dupa construirea actualei biserici de caramida in anul 1925 biserica veche de lemn a fost demolata.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]