Barzava - Consiliul comunal - Virtual Arad County (c)1999

Comuna Barzava a devenit cunoscuta datorita fabricii de var si exploatarilor forestiere. In vaile apropiate se mai gasesc si astaziBarzava - biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)1999 boxele carbunarilor, meserie stramoseasca a multor locuitori din aceste parti.

Inainte de actula biserica din caramida au mai existat alte doua din lemn. La mijlocul secolului al XVIII-lea episcopul Sinesie Juvanovici noteaza ca cea dintai biserica de lemn avea hrmul "Sfantul Nicolae" si nu era construita de multa vreme. Era asezata pe dealul numit de localnici "La Morminti", unde era si cimitirul. In 1760 biserica veche a fost inlocuita cu alta tot de lemn, cu hramul Barzava - vedere generala - Virtual Arad County (c)1999"Sfantul Mucenic Dimitrie" amplasata in curtea actualei biserici. In anul 1856 era intr-o stare foarte slaba, dar nu se renunta la ea pana in anul 1890 cand este construita biserica actuala de zid cu hramul "Adormirea Maicii Domnului".

 

La 7 km spre vest de Barzava inspre Arad, la km 55, se afla drumul comunal 70A, carosabil, care strabate locuri pitoresti, ducand spre cabana Debela Gora, loc preferat al turistilor din Arad. Cabana dispune de camere si un mic bufet precum si posibilitati de campare.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]