Apateu - scoala generala - Virtual Arad County (c)1999Apateu - biserica ortodoxa - Virtual Arad County (c)1999Intrand in Apateu dinspre Satul Nou, ne apar constructii noi si frumos ingrijite, ceea ce face sa iasa in evidenta ca acest sat este locuit de oameni gospodari si harnici.

Cladirea moderna a scolii generale denota faptul ca aici se pune un accent deosebit pe formarea generatiilor viitoare.

In anul 1755 existau doua biserici de lemn, cea veche cu hramul "Sfintii Arhangheli" iar cea noua "Pogorarea Sfantului Duh", sfintita la 16 iunie 1755.
In anul 1835 cea de a doua biserica este inlocuita cu alta de zid care purta hramul celei vechi "Pogorarea Sfantului Duh".
In 1911 aceasta a fost inlocuita cu actuala biserica, care ctualmente a fost proaspat renovata si zugravita.

Apateu - Blocuri de locuinte - Virtual Arad County  (c)1999In apropierea bisericii au fost ridicate cateva monumente pentru cei cazuti in lupta pentru apararea patriei.

Viata culturala a Apateului este ilustrata prin multitudinea de diplome si premii obtinute de formatia de dansuri populare si obiceiuri folclorice specifice zonei.
Desi majoritatea locuitorilor se ocupa cu agricultura si cresterea animalelor, se poate observa o preocupare permanenta pentru dezvoltarea sectorului privat, in comuna infiintandu-se o moderna brutarie, o moara si magazine.
Specific pentru Apateu este renumita boia de ardei, cunoscuta de altfel in intreaga tara.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]